hoe maak je Marsepein

MARSEPEIN

Ingredienten:
* 200 gr blanke amandelen (zie hieronder)
* 200 gr poedersuiker
* 1 tl oranjebloesemwater of rozenwater.
* 1 tl kleurstof, of cacao

Bereidingswijze
Maal de amandelen zo fijn mogelijk in je keukenmachine. Hoe fijner hoe beter!
Zeef de poedersuiker en meng met de oranjebloesemwater en de fijngemalen amandelen. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Verpak het deeg luchtdicht en laat minimaal 1 dag, maar langer mag ook, in de koelkast rusten en stijf worden.

Als je het marsepeindeeg gaat bewerken tot figuurtjes, kneed het dan nog goed door zodat er geen scheurtjes ontstaan. Dit is ook het moment om de kleurstoffen (zie hieronder) toe te voegen.
Strooi wat poedersuiker op je werkblad, zodat het deeg niet gaat plakken.

Voorbeelden van natuurlijke kleurstoffen zijn wortelsap (oranje), bietensap (rood) of spinaziesap (groen). Maar je kunt natuurlijk ook wat (niet aangelengde) limonade gebruiken. 

TiP: Kan je alleen bruine amandelen vinden, dompel ze dan een minuut onder in kokend water, laat heel even afkoelen en wip dan het bruine velletje zo van de blanke noot.